Over ons

Creblz International wint voorlopige gunning UWV

We zijn verheugd te kunnen melden dat Creblz International de komende jaren het e-learning platform Werkzoekenden van UWV levert en de e-learnings voor werkzoekenden helpt vorm te geven.

Creblz International heeft uitgebreide ervaring met zowel de uitvoering van onderwijs en technologie op een agile wijze als de organisatorische implementatie in iteratieve stappen.

Didactische en pedagogische principes zijn  fundamenteel voor ontwikkelaars om online leren op een juiste wijze vorm te geven. Daarbij zijn vijf trends in de ontwikkeling van online leren oplossingen voor werkzoekenden relevant: microleren, mobiel leren, videoleren, sociaal leren en learning analytics.

Met Eurekos als digitaal leerplatform heeft UWV een self-service hulpmiddel in huis dat online leren mogelijk maakt, met als doel kennis te delen en werkzoekenden te trainen als steun op zoek naar passend werk.

Meer informatie? www.creblz.nl

Creblz International zorgt samen met UWV voor een succesvolle implementatie en kijkt uit naar  de samenwerking om vele tienduizenden werkzoekenden naar werk toe te leiden.


Creblz is een jonge organisatie die het onderwijs in Nederland ingrijpend wil veranderen. Creblz stelt docenten in staat zelf hun onderwijs te ontwikkelen, indien gewenst ook in netwerken samen met anderen. Jelmer Evers nam een dag per week vrij om goed onderwijs te maken. Dat hoeft nu niet meer dankzij een nieuwe digitale leeromgeving: Eurekos. Eurekos is wat we noemen een Next Generation Digital Learning Environment waarmee je zelf studiemateriaal kunt maken, zonder noodzakelijke ondersteuning van een systeembeheerder en zonder over grote digitale vaardigheden te bezitten. Je kunt prachtige cursussen maken, die didactisch verantwoord zijn, er professioneel uitzien en overzichtelijk gestructureerd zijn. En die de mogelijkheid bieden samen met anderen aan het materiaal te werken en het te verbeteren.

Voor meer informatie over Creblz (social hub, blended learning, mogelijkheden voor ontwikkeling inhoud) Click hier.

Onderzoekers van Surf presenteerden tijdens de Surf-Onderwijsdagen de uitkomsten van een onderzoek waarbij de belangrijkste digitale leeromgevingen met elkaar werden vergeleken. Volgens de onderzoekers van Surf onderscheidt Eurekos zich door haar gebruikersvriendelijkheid, mogelijkheden voor het realiseren voor maatwerk en de mogelijkheden om samen te werken. Belangrijkste voordeel ten opzichte van de andere omgevingen is volgens de onderzoekers dat Eurekos de enige is waarbij geen ondersteuning noodzakelijk is.

In de initiële fase is Eurekos in samenwerking met Hogeschool Utrecht ontwikkeld. Eind 2016 zijn er in deze leeeromgeving (HUbl genaamd) 1100 modules ontwikkeld en werken 7000 studenten en 400 docenten permanent met de leeromgeving.

Inmiddels is Eurekos volgens de uitgangspunten van Educause doorontwikkeld, waarbij de leeromgeving nog intuïtiever is geworden. Tevens is de ‘ommuring’van de leeromgeving verdwenen. De gebruiker kan door de social hub zowel de formele als de informele kennis hiermee verbinden.

Eurekos blijft up to date waarbij het de gebruiker voorbereidt op de toekomst die we nog niet kennen.

Ook andere organisaties zijn enthousiast, zoals blijkt uit het volgende interview met Terry Aladjem, directeur van het Derek Bok Institute, het professionaliseringsinstituut voor de docenten van Harvard.